eng
competition

Text Practice Mode

Wat is WORD? (GO! Lyceum Gent)

created Tuesday September 15, 19:21 by Paul Gemoets


0


Rating

517 words
21 completed
00:00
De letterlijke vertaling van de Engelse term 'word', is 'woord'. Dat is dan ook de essentie van dit programma. Op de computer worden enorm veel teksten geschreven. Daarvoor gebruikt men een tekstverwerker, een programma dat bedoeld is om teksten te lezen en te schrijven. Word van Microsoft is de bekendste tekstverwerker.
De nieuwste editie is Word 2019. In de winkel zijn de oudere versies niet meer te koop, maar veel mensen gebruiken die nog wel. Word 2010, 2013 of 2016 zijn versies die nog uitstekend te gebruiken zijn. Het is een essentieel programma voor iedereen die een computer gebruikt.
 
Deel van Office
Word maakt deel uit van het kantoorpakket Office van Microsoft. Daarin zitten ook andere programma's zoals Excel (programma om mee te rekenen) en PowerPoint (programma om diapresentaties mee te maken). Office is te koop via de computerwinkel en in winkels op het internet. De eenvoudigste samenstelling van Office 2019 is te koop voor 149 euro.
Uitproberen van het programma is gratis. Het is mogelijk om een maand gratis gebruik te maken van Office 365. Dan kunt u daarna beslissen of u het Office-pakket wilt aanschaffen.  
 
Wat kan Word?
Met Word kunt u teksten typen, opslaan, uitprinten en via e-mail versturen. Maar dat is niet alles. Uw documenten kunnen verfraaid worden met allerlei opmaakelementen, zoals leuke plaatjes, bewegende animaties en foto's. Geef de letters een mooi kleurtje, onderstreep de tekst, zet er paginanummers in, gebruik een logo boven aan de pagina, maak er een heel boek van. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.
 
De verschillende versies
Alle versies van Word hebben dezelfde basis; Teksten typen en opmaken. Elke nieuwere versie heeft nieuwe functies en is gebruiksvriendelijker. Zo is er bijvoorbeeld sinds 2007 een Lint toegevoegd aan Word. Dat is een balk met tabbladen bovenin beeld waar de functies overzichtelijk zijn gegroepeerd. Bij versie Word 2010 is dat Lint verbeterd. Zo is het iedere versie langzaam maar zeker geperfectioneerd. Een nieuwere versie gebruiken kan even wennen zijn maar brengt vaak een betere ervaring van het programma met zich mee.
 
Kan het niet goedkoper?
Wie de aanschaf van Word een te grote investering vindt, kan goedkoper of zelfs gratis tekstverwerken. U kiest dan niet voor Word, maar voor een alternatief programma. Binnen Windows kunnen dat Wordpad of Kladblok zijn. Deze twee gratis programma's maken standaard deel uit van Windows en zijn te vinden in het Startmenu. De mogelijkheden van deze programma's zijn beperkt.
 
Ook het gratis Google Docs dat op internet te vinden is, is een simpele tekstverwerker. Hierover leest u in het artikel 'Google Drive'. De gratis tekstverwerker die het dichtst in de buurt van Office Word komt, is Word Online. Hoe u met deze tekstverwerker werkt leest u in het artikel 'Beginnen met Word Online'.
 
Word ontdekken
Word is een zeer uitgebreid programma dat zo veel of weinig mogelijkheden biedt als u zelf wilt. Bent u alleen geïnteresseerd in het typen van teksten zonder poespas, dan kan dat. Maar als u uitgebreide gekleurde nieuwsbrieven wilt maken, dan kan dat ook. De functies zijn er allemaal, en u kiest zelf welke u wel of niet wilt gebruiken.
 

saving score / loading statistics ...